+381 64 35 58 948

Uslovi za ulazak u Nemačku iz Srbije



Nemačka je jedna od omiljenih destinacija državljana Srbije, bilo da putuju zbog turizma, posla ili studija. Međutim, pre nego što se odlučite za putovanje u Nemačku, važno je da se upoznate sa uslovima ulaska u ovu zemlju.


Putne isprave i vize

Prvi korak ka ulasku u Nemačku iz Srbije je obezbeđivanje odgovarajućih putnih isprava i vize. Državljani Srbije koji poseduju biometrijski pasoš mogu putovati u Nemačku bez vize i boraviti do 90 dana u periodu od 180 dana. Međutim, ukoliko planirate duži boravak ili putujete zbog posla ili studija, možda će vam biti potrebna viza. Uvek se savetuje da proverite najnovije informacije o vizama pre puta.


Uslovi za ulazak u Nemačku iz Srbije

Zdravstveni zahtevi

Prilikom putovanja u Nemačku, bitno je da obratite pažnju na zdravstvene zahteve. Nije potrebno vakcinisati se protiv nekih bolesti da biste ušli u zemlju, ali je dobra praksa da imate važeću zdravstvenu karticu i osiguranje koje pokriva troškove lečenja u inostranstvu.


Covid-19 Mere i Restrikcije

Savezna Republika Nemačka je ukinula pandemijska ograničenja i putnici više ne moraju da dokazuju da su vakcinisani ili da imaju negativan test na korona virus.


Finansijski zahtevi

Kako biste imali siguran i bezbrižan boravak u Nemačkoj, trebali biste imati dovoljno finansijskih sredstava. Carinska služba može zatražiti dokaz o vašim finansijskim sredstvima, kao i o svrsi vašeg boravka u zemlji. Preporučuje se da sa sobom nosite dovoljno gotovine ili platne kartice


Pravila o carini i devizama

Pre ulaska u Nemačku, imajte na umu pravila o carini i devizama. Postoje ograničenja za unos određenih dobara i novčanih sredstava u zemlju. Ukoliko putujete sa većom sumom novca, obavezno prijavite iznos carinskoj službi kako biste izbegli neželjene komplikacije.


Prijava boravka

Ukoliko planirate duži boravak u Nemačkoj, obavezno prijavite svoj boravak nadležnim organima. To se odnosi i na studente, radnike i one koji borave u gostima. Prijava boravka je važna zbog osiguranja vaših prava i olakšavanja administrativnih procedura.


Neka vaše putovanje bude bez stresa i brige! Rezervišite svoje mesto u našem udobnom kombi prevozu danas i doživite putovanje kakvo zaslužujete.